Óz a nagy... PDF Nyomtatás E-mail

Közlemény

 

 

  01         03        12

 

 

2020 egy olyan esztendő, amelyre biztosan emlékezni fogunk. Mi, itt a kiskunlacházi Művelődési Központban, reméltük, hogy főleg programjaink miatt marad emlékezetes közönségünk és Kiskunlacháza számára.

Aztán az élet közbeszólt… hosszú hónapok késlekedése és csúszását követően, az eredetileg tervezettekhez képest végül négy hónappal később, 2020. szeptember 19-én az intézményünkben egy különleges premierre került sor. A Nemzeti Tehetség Program keretében mutatták be kiskunlacházi gyermekek L. Frank Baum örök üzenetét a boldogsághoz vezető rögös út megtalálásáról.

Az Óz, a nagy… előadás premierjét így, a meghallgatással együtt egy komplex szakmai foglalkozás előzte meg, melynek részeként a programban résztvevők egy „igazi” színházi munkafolyamatban alkothattak a meghallgatástól, az első olvasópróbán és táncpróbákon keresztül a premierig. A projekt idejére a Totó Színjátszókör nevet vette fel a csapat és az az egy zártkörű és két nyilvános előadáson 775 fő tapsolt (nem kevésszer állva) a rendhagyó előadás lelkes szereplőinek.

Köszönettel tartozom a szülők támogatásáért, hiszen ők közvetve és közvetlenül is részesei voltak a színjátszó próbáknak, sőt a pályázatban vállalt feladatban is – miszerint interaktív, élményalapú közös alkotás szülessen - örömmel, nagy létszámmal vettek részt és tették ezzel megismételhetetlenül különlegessé az Óz, a nagy… premierjét.

Külön köszönöm az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő valamint az Emberi Erőforrás Minisztérium döntését, hogy programunkat támogatásra méltónak találták, ezáltal nem csak egy nagy volumenű, minőségi előadást hozhattunk létre, de közösségünk szívét is megérinthették tehetséges gyermekeink. Az előadás az Emberi Erőforrás Minisztériumot; A "hazai és határon túli kulturális intézmények tehetséggondozó programjának" keretében valósul meg. - NTP-KULT-19-0008

Kiskunlacháza, 2020. november 11.


                                                                                                                                     Nemes-Nagy Anita
                                                                                                                   Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár igazgató

tamogatok       logo_kkl_pmkk_szines

 

 

05      04      02

07      06      08

10                   09                 11

 

13                 14

15

panczel_karoly     petnehazy_attila

Facebook események:

2020. szeptember 18-i előadás

2020. szeptember 19-i előadás

2020. szeptember 25-i előadás