Óriási sikerrel mutatták be az Aska és a farkas című zenés-táncos mesejátékot Kiskunlacházán PDF Nyomtatás E-mail

 

Óriási sikerrel mutatták be az Aska és a farkas című zenés-táncos mesejátékot Kiskunlacházán

 

 

  001_aska_es_a_farkas_premier_500px         002_aska_es_a_farkas_premier_500px        003_aska_es_a_farkas_premier_500px

 

 

Szűnni nem akaró vastapssal és a szülőkkel közös tánccal köszönte meg a közönség, hogy Kiskunlacházán a környék legtehetségesebb gyerekszínészeivel június 28-án szerdán este bemutatták Ivo Andrić, Zalán Tibor és ifj. Kucsera Géza mesejátékát, az Aska és a farkast.

 

Hatalmas fába vágta a fejszéjét Nemes Nagy Anita művészeti vezető-énektanár, Ralbovszki Csaba rendező, a Szabadkai Népszínház színművésze és Lackó Bálint koreográfus, amikor fejükbe vették, hogy szabadtéren, gyerekszereplőkkel állítják színpadra az Aska és a farkast.

 

Egy kis bárány nagy álmáról szól ez a mese. A kisebbeknek és nagyobbaknak is szórakoztató színdarabban Aska egy olyan kisbárány, aki bármire hajlandó, kivéve, hogy a birka bandának – s benne anyjának – szót fogadjon. Sok kos kerül ettől sokkos állapotba, de a bárányok hallgatnak – egy darabig.

Ivo Andrić Nobel-díjas szerb író meséjéből Zalán Tibor mókás és tanulságos mesejátékot írt, a darabban felhangzó zenék és a
dalszövegek pedig sziporkázóan szellemesek.

A kiskunlacházi zártkörű bemutató időpontja 2023. június 28. (szerda), 21:00 óra volt. Azért kezdtük az előadást ilyen – viszonylag – késői időpontban, mert a sötétedést vártuk. Az őszi előadások már a színházteremben kerülnek majd bemutatásra.

 

És hogy kiket láthattunk a színpadon? Csupa tehetséges lacházi és környékbeli gyereket, akiknek a neve már ismerősen csenghet a tavalyi nagy sikerű A Pál utcai fiúk c. előadás kapcsán. Egy igazi különlegességgel is készültünk, egy egyedülálló újdonsággal a kultúra és a sport kapcsolatában, s ennek a meglepetésnek a megalkotásában ifj. Czúni László és Czúni Dominik volt a segítségünkre.

Kiskunlacháza neve mindig is szorosan összefonódott a motorsporttal. Itt található az ország legrégebben működő pályája, ahol a többszörös magyar bajnok motorversenyző, ifj. Czúni László és testvére, Dominik közösen nevelik és tanítják a jövő motocross versenyzőit CL4 nevet viselő motoros iskolájukban.
Most pedig városunk kulturális életébe is bevonódott a motorsport. Aki szereti a motorfüst szagát, annak hatalmas élmény volt látni, ahogyan a farkas egy motoron érkezik a helyszínre és megy fel a színpadra.  Először szerepelt motocross motor magyar színpadon, ráadásul farkasbőrben…


Köszönjük a közreműködőknek a varázslatos hangulatot, a felejthetetlen élményeket a szabad ég alatt – találkozunk ősszel,
immár a PMKK színháztermében.

Érdeklődni lehet: +36-24-519-975, +36-20-569-7026

A program a Nemzeti Tehetség Program Támogatásával valósul meg.



2023. június 30.

 

.                                                                                                                

            ntp_logo_600x200px   csftnm_logo

 

                               diego_500px     cl4_500px      logo_kkl_pmkk_szines

 

 


 

004_Aska_es_a_farkas_premier_800px      005_Aska_es_a_farkas_premier_350px


006_Aska_es_a_farkas_premier_650px

 

007_Aska_es_a_farkas_premier_650px

 

008_Aska_es_a_farkas_premier_315px    009_Aska_es_a_farkas_premier_315px